Vés al contingut

Gaspatxo de síndria

Agost 9, 2013

gaspatxodSindIngredients:

– 800 gr. polpa de síndria, pelada i sense llavors.

– 1 dent d’all.

– 1/2 carbassó pelat.

– 1/2 pebrot vermell.

– 1 culleradeta de sal.

– 5 cullerades de vinagre de vi blanc o de poma.

– 150 cc. d’oli d’oliva.

– 1 culleradeta de sucre (opcional).

Elaboració

Talla la síndria a trossos, traient la pell i qualsevol resta de llavors. Com més madura i dolça estigui la síndria millor. Es pot utilitzar síndria sense llavors, encara que fins i tot en aquest cas cal anar amb compte, sempre queden algunes petites, blanques, que cal retirar.

Pela l’all i el carbassó. Tritureu amb la batedora la polpa de síndria amb el pebrot vermell a trossos, el carbassó a daus, l’all la sal i el vinagre.

Aneu afegint poc a poc l’oli d’oliva, sense deixar de batre, perquè el gaspatxo emulsioni i quedi cremós. Si t’agrada més espès afegeix una mica de molla de pa remullada. Si ho vols més líquid afegeix una mica d’aigua freda, fins aconseguir la textura desitjada.

Com la síndria té un alt contingut en aigua normalment es millor no diluir el gaspatxo, així el gust és més intens. Al final ajusta el punt de sal i vinagre i deixa refredar a la nevera fins que estigui ben fred.

A l’hora de servir aquesta recepta de gaspatxo de síndria es pot servir tal qual, molt fred, o decorar amb trossos de síndria, meló, pebrot vermell o fins i tot daus de pa, a gust.

Consell: Si la síndria no es molt dolça es pot afegir una mica de sucre per potenciar el sabor.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: