Vés al contingut

És temps de préssecs

Mai 30, 2017

PressecOrdal

Els préssecs collits a l’Alt Penedès ja estan al punt.

Aquest dissabte es donava el tret de sortida a la campanya de préssec del Penedès.

Ja fa un parell de setmanes que va començar la collita de cireres i ara s’han incorporat els primers préssecs.

Productors del Penedès disposen enguany d’un nombre important de parades als mercats municipals sobretot a Vilafranca, Subirats, Sant Sadurní, els Monjos o a la venda directe del productor al consumidor com es el nostre cas amb el préssec d’Ordal.
 Així es vol fomentar la venda directe, el consum de proximitat i donar la major informació al client de la diversitat de préssecs vermells i grocs, nectarines, paraguaià… que es poden consumir a cada moment de la campanya.

L’Associació de fructicultors ADV Fruita Dolça de l’Alt Penedès ha valorat molt positivament la producció d’enguany, la quantitat s’ha mantingut respecte la temporada passada. La qualitat del préssec ha estat, en canvi, major que l’assolida la darrera campanya.

La major part de la fruita comercialitzada porta el segell de garantia de la producció integrada i ecològica. És així com els fruticultors volen donar les garanties als consumidors de la qualitat dels seus fruits i de la no presència de residus fitosanitaris.

A Germans Esteve tenim el préssec d’Ordal de collita pròpia, fruita molt apreciada i valorada pels nostres clients tanmateix amb un preu just i amb la millor relació qualitat/preu.

El Préssec d’Ordal

El préssec de l’Ordal es troba entre els municipis de Subirats (Alt Penedès) i Avinyonet del Penedès, i és un dels productes de més qualitat de la zona.

Es tracta d’un cultiu 100% de secà en un terreny argilós i molt calcari, característiques que fan que el fruit que se’n deriva tingui unes qualitats difícils de trobar en altres regions on el conreu del presseguer també hi és estès. Així doncs, es tracta d’un préssec de gran qualitat amb gust i aroma intens i depenent de la varietat la seva carn pot ser de textura més carnosa o més sucosa. La varietat més coneguda és el préssec de vinya, d’un color groc intens, carnós y dolç però amb un petit toc àcid que el fa molt agradable al paladar.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: